tisdag 24 juni 2008

"The Nightmare"

Statusen på amerikansk tungviktsboxning har nog aldrig varit lägre, så varje litet halmstrå är värt att belysa. Under midsommarhelgen klev en ung prospect fram ur dimman genom att detronisera en annan ung obesegrad herre. Mexikanamerikanen från Los Angeles, tungviktens Arturo Gatti, Chris Arreola visade då att skolning inte är allt. Den mer polerade Chazz Witherspoon blev ganska snabbt avväpnad i en match som tyvärr fick ett kontroversiellt slut. I slutet av tredje ronden klev räddarna i Witherspoon hörna in i ringen för att ta hand om sin adept någon hundradel för tidigt, vilket ledde till en mycket petig diskning. En diskning som jag tror Arreola trots allt är mest besviken över i slutändan. För efter två ganska jämna ronder, där Arreola stod för aggresiviteten och slagstyrkan, och Witherspoon visade upp den mer skolade boxningen, tog Chris Arreola över helt i den tredje med vilda slagserier som fick Tim Witherspoons unga kusin att syna canvasen två gånger. Den andra golvningen var riktigt hård och det är tveksamt om Witherspoon hade fått fortsätta om nedslagningen hade skett tidigare i ronden.

Är då Chris Arreola det stora amerikanska hoppet som på allvar kan ta upp konkurrensen med de forna sovjetboxarna? Helt klart är att Arreolas stil gör honom till en publikfavorit, men jag är mer skeptisk till att bara hjärta kan besegra en Klitschko eller Povetkin. Arreola har visat att han kan bli utboxad av ganska mediokert motstånd. Å andra sidan har han trots detta alltid vänt matcherna till sin egen fördel. Mexamerikanen med smeknamnet "The Nightmare" är som ett häftplåster som inte vill släppa taget och om hans haka står pall på allvar, kan den egenskapen bli en mardröm även för de allra främsta.

Arreola blev efter matchen utmanad av Jason Estrada. Personligen är jag tveksam till att Arreola plockar upp den utslängda handsken eftersom det finns större fiskar i sjön för tuffingen från LA, en match mot David Tua sägs nämligen också vara på gång. Stilmässigt skulle en match mellan vildavästernsluggern Arreola och den snabbe poängboxaren Estrada bli intressant, men jag tror ändå att Arreola föredrar en ärlig sluggerkamp mot likasinnade Tua.

Inga kommentarer: